Depremde Hasar Gören Arabalara Ne Olacak?
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen çift deprem Güneydoğu’da büyük yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş dahil 11 ilde depremler nedeniyle en az 100 bin bina Arabayı ya parçalayan ya da yıkılmaya zorlayan sarsıntılar maalesef arabayı hurdaya çevirdi. Tonlarca ağırlıkta enkaz altında kalan otomobillerin çoğu şimdi enkaz altında. kullanılamazlar.
Otomotiv dünyasının nabzını tutan gazeteci Emre Özpeynirci konu hakkında dikkat çekiyor. ifadelerde kurmak. Sadece Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da en az 120.000 arabaÖzpeynirci, deprem nedeniyle bu araçların hasar gördüğünü söyledi. sadece yüzde 15’inin sigortası vardiğer araç sahiplerinin deprem nedeniyle para alamayacaklarını belirtti.
Kaydedilen bilgilere göre Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da 451 bin 438 otomobil vardı.
Özpeynirci’nin açıklamasına göre Türkiye’de 14 milyondan fazla Otomobil var ve otomobillerin yüzde 3’ünden biraz fazlası Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerinde kayıtlı. Bu üç şehirde konuşma konusudur. 451 bin 438 adet Kayıtlı bir araba olduğunu gösterir. Varsayımsal açıklamalara göre bu araçların yaklaşık 120.000’i depremlerde hasar gördü ve bir kısmı kullanılamaz hale geldi.
Depremde hasar gören araçlar için ödeme yapılmayacak
Türkiye’de trafiğe kayıtlı araçlar için özel sigorta hariç İki sağlık sigortası var . Bunlardan biri zorunlu trafik sigortası, diğeri ise kasko sigortasıdır. Bunlar beyin sarsıntısının verdiği hasarlar. hoşgeldin mi
Zorunlu trafik sigortasının deprem gibi doğal afetlerle hiçbir ilgisi yoktur.
Zorunlu trafik sigortası, araç sahipleri kendileri için bir tür sigorta değil . Yola çıkan her araba için şart olan zorunlu trafik sigortası, bir trafik kazasında karşı tarafın zararını karşılamayı amaçlamaktadır. Yani zorunlu trafik sigortası ile kaza anında kendi aracınızı kullanabilirsiniz. yapamazsın.
Kasko yaptırılırsa beyin sarsıntısı nedeniyle ödeme alınabilir. Fakat…
isteğe bağlı bir sigorta türü sigorta depremin verdiği zararı araç sahibine ödeyebilir. Ancak burada da poliçenin içeriği değerlidir. Örneğin “mini sigorta” şeklinde kapsamı daraltılmış seçenekler var ve bu uygun fiyatlı küçük sigortalar deprem gibi doğal afetlere karşı koruma sağlayabiliyor. Kapatma . Diğer sigorta paketleri, depremin verdiği hasarın tamamını veya bir kısmını karşılayabilir. Tekrar burada politikanın içeriğinebakılması gerekiyor.
“Aracım depremde hasar gördü. Ne yapmalıyım?”
Doğal afet sırasında hasar gören bir aracınız varsa yapabileceğiniz tek şey sigorta yaptırdığınız firma ile iletişime geçmektir. . Şirket yetkilileri ekspertiz işlemlerini başlatacak ve hasar tespitinden sonra poliçedeki oranlara göre aracı ya ödeyecekler ya da tamir ettirecekler. Ancak trafik sigortanız yoksa yapabileceğiniz pek bir şey yok. Aracınızı masrafları size ait olmak üzere tamir ettirebilir veya hurdaya satabilirsiniz.